Enkele tips voor een goede relatie

1. Wederzijds Vertrouwen 

Vertrouwen is de basis voor een goede relatie. Een vertrouwensrelatie is iets die stilaan groeit. Geef elkaar de ruimte en een gezonde vrijheid zodat de band tussen beiden sterker wordt. Hoe inniger de relatie hoe sterker de vertrouwensband wordt. Heb je twijfels omtrent het vertrouwen in je partner, praat er dan over. In veel gevallen zullen je twijfels ongegrond blijken.


2. Communiceer met elkaar 

Er zijn twee dingen die de kwaliteit van je relatie bepalen: communicatie en persoonlijkheid.
Vaak is communicatie een uiting van iemands persoonlijkheid. Goed communiceren is vooral goed luisteren. 55% van onze communicatie vindt plaats via lichaamstaal. Bewust of onbewust kunnen we met lichaamstaal allerlei signalen afgeven aan degene met wie we in contact zijn.
Probeer de dingen te bespreken op een volwassen, respectvolle en correcte manier. Zeg waar je moeite mee hebt, krop de problemen niet op, dit maakt de situatie enkel maar erger. Zoek samen naar een oplossing waar beide partijen zich goed bij voelen.


3. Maak tijd om samen te zijn. 

Laat je niet opslokken door werk en dagelijkse beslommeringen, maak tijd om samen te zijn. Trek dagelijks een half uurtje uit om te praten over de gebeurtenissen van de dag, dingen die je op dit moment belangrijk vindt.
Organiseer 1 avond per week iets tofs voor jou en je partner waardoor je met aandacht samen nieuwe ervaringen creëert en beleeft. Denk maar eens terug aan het begin van jullie relatie. Waarschijnlijk deed je dit toen veel vaker en was het als vanzelfsprekend. Natuurlijk ben je nu veel verder, maar iedereen houdt van verrassingen.
Het delen van jullie magische momenten zorgt dat je elkaar beter gaat begrijpen en kunt genieten van elkaars succes!


4. Wees bereid om compromissen te sluiten. 

Je eigen vriendenkring en hobby's onderhouden wil niet zeggen dat je altijd je eigen gangetje gaat. In iedere relatie moeten compromissen worden gesloten. Je hebt immers met twee mensen met eigen wensen en ideeën te maken. Wees daarom bereid om zo nodig water bij de wijn te doen. Zorg er wel voor dat er een evenwicht binnen de relatie bestaat. Een compromis betekent dat beide partijen elkaar tegemoet komen. Het is niet de bedoeling dat een van de twee steeds wijkt. Als je goed voor jezelf zorgt, je eigen behoeften kent en die op een realistische manier probeert te vervullen, word je een inspirerende partner


5. Vertel hem wat je fijn vindt in bed.

Praten is het sleutelwoord als je dichter tot elkaar wilt komen. Vraag wat je partner fijn, lekker en opwindend vindt, maar vertel ook wat jij graag zou willen, dit kan enkel je seksleven ten goede komen. Door naar elkaar te luisteren, leer je elkaars behoeften kennen en kun je hierop inspelen.


6. Put je zelfvertrouwen niet uit je relatie en zijn goedkeuring maar uit jezelf. 

Zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van zijn goedkeuring. Put je zelfvertrouwen uit jezelf. Geloof in jezelf en houd van jezelf. Alleen als je van jezelf houdt, zul je van een ander kunnen houden.
Emotionele intelligentie is de capaciteit om je eigen gevoelens en die van anderen te herkennen. Deze capaciteit zorgt ervoor dat je beter kan omgaan met je eigen emoties en de emoties in je relatie. 


7. Iedereen krijgt wel graag eens een complimentje 

Geef je partner af en toe een oprecht compliment en je zult voelen dat de positieve energie ook jou zal beïnvloeden. Te veel koppels beschouwen elkaar als vanzelfsprekend en nemen niet de tijd om te tonen dat ze hun partner echt waarderen.
Voor mannen is het lastig om in te schatten wat hun partner fijn en opwindend vindt. Daarom vinden ze opwinding dat teweeg brengt. Een man laat zich een vrouw. Neem hem bij de hand, uitdagend, speels, met voorbeelden en grapjes. U heeft gegarandeerd zijn