Geluk in de liefde: Bestaat dit überhaupt?

  • Gepost door: soulmate
  • Gepost in:
  • 24 August 2017

GELUK IN DE LIEFDE: bestaat dat überhaupt?

 

Kathleen Callewaert van het relatiekantoor Soulmate is overtuigd positief: “Geluk in de liefde bestaat.” Toch maakt ze enkele kanttekeningen. “Mensen staren zich vaak blind op het uiterlijk. Maar in de liefde spelen heel veel andere zaken een belangrijke rol. De kwaliteit van de relatie bijvoorbeeld. Een sterke relatie heb je als je - naast geliefden - ook echte vrienden kunt zijn”, meent Kathleen.

 

Afweging

“Wil je wel een nieuwe relatie? Voor je je zoektocht start, dien je jezelf die vraag te stellen. Ben je er klaar voor? Gun je jezelf deze nieuwe kans? Sta je stabiel in het leven? Wil je je echt aan iemand binden?”

 

Ontmoeting

“Uiterlijk is mooi meegenomen, maar slechts één element. Bekijk het totaalplaatje. Iemand kan bloedmooi zijn, maar hol en leeg bij een nadere kennismaking. Of iemand kan op het eerste zicht helemaal niet knap zijn, maar toch stralen of een oogverblindend charisma bezitten. Kijk daarom verder: wat zegt hij/zij? Hoe praat hij/zij? Als je niet verder kijkt, stopt het snel. Ervaar daarom wat die andere persoon bij jou teweegbrengt. Wat komt er bij jou naar boven in zijn of haar gezelschap? Wat gebeurt er als je lichamelijk dicht bij elkaar bent? Bij een eerste contact kan je al heel wat ervaren, maar soms moet je een tweede en derde date durven aangaan om de andere persoon te ontdekken. Wil je die inspanning leveren? Of niet?

Merk je evenwel afkeer of weerzin, dan is dat een slecht teken. Fysieke afkeer is een emotie die niet snel te veranderen valt.”

 

De klik

“Als je echt een relatie wil, dan is een portie zelfonderzoek nuttig. Wees kritisch voor jezelf en niet alleen voor je potentiële partner. Vind je die na een eerste date niet leuk of aantrekkelijk genoeg, begin dan geen relatie. Ben je wel in staat om je open en eerlijk op te stellen en je kwetsbaarheid te tonen, dan liggen er veel kansen. Een gezonde relatie kan dan geboren worden. Is er een klik? Er ontstaat dan een hechte band en het gevoel van ‘samenzijn’. Zich begrepen voelen door de ander is belangrijk. Kwetsbaarheid tonen is vaak het begin van een intieme relatie. Je masker laten vallen, over je gevoelens en behoeften praten, dat is alvast een goede start. Een geruststelling: perfect hoef je helemaal niet te zijn”, besluit Kathleen Callewaert van relatiekantoor Soulmate.