Op zoek naar de liefdesbron in jezelf!

  • Gepost door: soulmate
  • Gepost in:
  • 24 January 2019

'Het leven is de reis, liefde is de bestemming'. -Osho-

Laten we het nieuwe jaar starten vol liefde, vrede, warmte en licht. Liefde speelt een belangrijke rol in ieders leven. Wat is liefde eigenlijk en wat is daar de bron van?
We worden in liefde geboren en keren aan het einde van ons leven ook weer terug naar deze grote energiebron. Het is een ander soort liefde dan die je kent van relaties. Het is een grote onvoorwaardelijke, onuitputtelijke en krachtige energie waarmee we vele situaties kunnen helen en transformeren in ons leven. Als je bewust bent van deze oorspronkelijke liefde en ook weet hoe je van deze bron gebruik kunt maken, merk je dat je meer innerlijk geluk, rust en liefde op allerlei gebieden in je leven zult ervaren.

Misschien is de liefde wel het gemakkelijkste te voelen als we verliefd zijn. Het dringt zich dan haast onontkomelijk aan je op. Je denkt steeds aan die geliefde ander, je ziet alleen maar hoe mooi die ander is. En je voelt van alles: warme gevoelens, het hart is in vuur en vlam – ‘hartstocht’ heet dat zo mooi – en vlinders in je buik. En het lijkt volkomen duidelijk: die ander is de oorzaak van die intense gevoelens, de ander is bron van liefde.

Maar is dat wel zo? Wat kom ik op het spoor als ik mijn ervaringen dieper onderzoek?

Durf jezelf in vraag te stellen: Ben je op zoek naar liefde? Zoek je die liefde buiten jezelf? Of zoek je liefde vanuit een afhankelijkheid?

Laat liefde toe bij jezelf. De bron van liefde is in iedereen aanwezig. Ga op zoek bij je ‘Innerlijke Zelf’. Er gaan tal van overtuigingen naar boven komen die je al vroeg in je leven bent gaan geloven die totaal niet terecht waren. Dit kan pijnlijk zijn maar weglopen heeft geen zin. Ga in dit gevoel, kijk naar wat er getoond wordt. Het verhaal rond je emoties zal je langzaam kunnen loslaten. Stuk voor stuk zal je je overtuigingen zien, toelaten en zelfs omarmen.

Liefde is dus geen pakketje energie of gevoelens dat je van iemand anders krijgt. De ander maakt hoogstens die gevoelens in jou, in mij wakker. In feite is liefde altijd latent in ieder van ons aanwezig, als potentie. Als je die ervaart, sluimert ze als het ware in je bewustzijn, als een onbenutte kwaliteit van je ziel. Als ze wakker wordt, wordt ze voelbaar als een warmte die opwelt in je hart, als een mildheid waarmee jede wereld om je heen ziet.

Je hart is dus de bron van liefde. Die kan op elk moment gaan stromen. Die bron is dus in mij, in jou, in ieder van ons aanwezig.
Het moment dat je beseft dat de bron van liefde in jou aanwezig is, realiseer je je dat die niet afhankelijk is van anderen of van omstandigheden. Het is hoe je kijkt, hoe je je hart opent, hoe de bron in jou stroomt. Daarom is die bron ook onuitputtelijk. Je kan je hart sluiten, de liefde blokkeren, maar waarom zou je? Een gesloten hart is heel pijnlijk. Waarom zou je jezelf pijn doen door je af te sluiten?
Het gaat er om je hart open te houden, ook onder lastige en pijnlijke omstandigheden. Dat betekent de bron van liefde open houden, contact houden met mildheid, het goede in de ander blijven zien ondanks zijn/haar hardheid.
En dan…, kan de ander die die Liefde voor zichzelf kan toelaten zomaar op jouw pad verschijnen.

Warme groet,
Kathleen