There's no second chance to make a first impression

Uitstraling

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. 

Wat je aantrekt zegt iets over je persoonlijkheid en de omgeving waar je in leeft. Besteed aandacht aan je uiterlijk maar even belangrijk is je houding en attitude.

Trek kledij aan waar je je zelf prettig in voelt. Hierdoor kom je zelfzekerder over. Let bij de keuze van kledij zeker op de keuze van je schoenen, een detail die wel eens te weinig aandacht krijgt en zorg dat ze er verzorgd uitzien. Draag steeds stijlvolle, nette kledij die goed bij elkaar passen en een verzorgd kapsel
Pas je kledij aan volgens de gelegenheid. Even afstemmen bij het maken van de afspraak waar jullie naartoe gaan.

Besteed tijd aan je lichamelijke verzorging en hygiëne, een frisse geur is belangrijk. 

Kom altijd op tijd, niemand houdt van te laatkomers. Vertrek op tijd.

Let op dat je niet teveel praat, toon altijd interesse. Op het juiste moment tussenkomen, en vooral aandachtig luisteren, tracht zo min mogelijk over jezelf te praten tenzij men daar uitdrukkelijk om vraagt. Neem een enthousiaste en invoelende houding aan. 

Wees niet opdringerig.

Probeer op dezelfde golflengte te geraken. Een ‘mentale indruk’ van de ander krijg je door naar de gemoedstoestand van de ander te peilen. Hou daar rekening mee terwijl je praat. Dat kan door je toonhoogte en gezichtsuitdrukking aan te passen.

Zet een positief en liefst lachend gezicht op met een mooie uitstraling. Maak oogcontact, dat straalt zekerheid en zelfvertrouwen uit.

Door goed rechtop te staan en te lopen straal je zelfzekerheid uit en een rustige indruk. 

Een slechte adem is een echte dooddoener, kauwgom maakt ook geen goede indruk. Poets op voorhand je tanden zodat je je tanden mooi bloot kan lachen.