Waarom de stap zetten naar een betrouwbaar relatiebureau?

  • Gepost door: soulmate
  • Gepost in:
  • 26 February 2020

Waarom de stap zetten naar een betrouwbaar relatiebureau!

Met het nieuwe jaar hebben we met zijn allen onze wensen die we graag zo snel mogelijk vervuld zien. Vele singles kijken uit naar liefde, een troostende schouder of een leuke vriend(in) met wie je fijne momenten kunt beleven.
Als single hebben we allemaal een voorkeur over hoe we een partner willen ontmoeten. De grootste wens van velen is dat het natuurlijk gebeurt. Dit is het scenario waar de gemiddelde single van droomt maar niet altijd werkelijkheid wordt:

Iemand botst in de supermarkt plotseling met zijn/haar winkelwagen tegen je aan terwijl je de heerlijke koffie’s bent aan het bekijken. Als je opkijkt wordt je verblind door de schoonheid van deze toevallige voorbijganger. Het is liefde op het eerste zicht, een klassiek voorbeeld van hoe de meeste mensen hun liefde willen vinden.
Op een toevallige manier tegen de man of vrouw van je dromen botsen is het ideaal wat iedereen nastreeft. Of het nu in de supermarkt is, in het café, sportschool of bij het tankstation, we zouden allemaal willen dat cupido op het onverwachte moment raak schiet. Jammer genoeg is dat niet de realiteit.
Wat nu?

Hoe en waar kan ik een serieuze partner ontmoeten voor het leven?

Er zijn uiteraard verschillende mogelijkheden zoals Online daten, gekoppeld worden door vrienden of collega’s, speeddating, .. er zijn opties genoeg.
Bij het online daten hoor je vaak dat mensen teleurgesteld worden als ze geen reactie krijgen op hun berichten. Bij online daten wordt je vaak geconfronteerd met de passieve vorm van afwijzing. Zelfs als je wel een bericht terugkrijgt, is het nog geen garantie op een date. Vaak worden dagen, weken, maanden berichten verstuurd om nooit tot een date te komen. Iemand die dan reeds een laag zelfbeeld heeft, kan dit een zware impact hebben op deze persoon.
Een bepaalde doelgroep willen weleens wat anders dan swipen en online daten. Mensen die op zoek zijn naar meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde, kiezen voor persoonlijke relatiebemiddeling. Je bespaart veel tijd als je je liefdesleven uitbesteedt, geen tijdverlies, geen bekommernissen gezien de relatiebemiddelaar het werk voor jou doet.
Professionele begeleiding kan je helpen

Met online daten sta je er helemaal alleen voor om te bepalen welke mensen geschikt voor je zijn. Vooral voor mensen die uit een lange relatie komen en terug op de markt belanden in een compleet andere tijd is ditmoeilijk en overweldigend. Waar begin je en wat zoek je eigenlijk? Het is niet alleen een zoektocht naar een partner maar ook en vooral in jezelf.
Wanneer je de hulp van een ervaren relatiebemiddelaar/matchmaker inschakelt dan kun je direct profiteren van de expertise, ervaring en intuïtie bij de zoektocht naar de juiste persoon, die bij je past en je aanvult.
Een relatiebemiddelaar ontmoet alle klanten doorgaans persoonlijk om een duidelijk beeld te krijgen met wie ze te maken hebben. Een goeie tip: Kies voor een relatiebemiddelaar die je van A tot Z persoonlijk opvolgt en begeleidt. Vaak hoor ik in mijn praktijk dat bij bepaalde relatiebureau’s de éne persoon het intakegesprek doet, de ander de opmaak, nog iemand anders de matching… Dit kan uiteraard niet zijn werk doen zoals het hoort. Iedereen wenst een persoonlijke aanpak en één en dezelfde persoon om verder opgevolgd te worden. De sterkte bij Relatiebureau Soulmate is de ‘Intuïtieve en persoonlijke matching’. Met deze aanpak zijn door de jaren heen, reeds tal van koppels gevormd. Mensen die na een eerste of tweede date hun liefdespartner hebben gevonden en dit door het juiste aanvoelen, de sterke intuïtie van matchmaker Kathleen Callewaert, de eerlijke en correcte aanpak en een totaalpakket van persoonlijke opvolging, coaching en bijsturing. Hieraan gaat een grondig intakegesprek aan vooraf om inzicht te krijgen in de persoon op zich en zijn/haar verwachtingen naar partner toe.

Kandidaten bij een relatiebureau zijn wel degelijk serieus op zoek naar een relatie in tegenstelling tot bepaalde dating app gebruikers. Vaak zetten mensen met teleurstelllende ervaringen met het online daten ook de stap naar persoonlijke relatiebemiddeling of mensen die weinig tijd hebben om zelf op zoek te gaan. Zakenmensen, ondernemers, BV’s die volledig anoniem wil blijven of mensen die steeds de verkeerde partners aantrekken. Die mensen kunnen genieten van de voordelen van een professionele relatiebemiddelaar.

Matchen op menselijk vlak

Wat is nu het verschil tussen matchen via een datingsite of app en persoonlijke, intuïtieve matchmaking?

Datingsites en apps stellen zoekfuncties in waarmee ze leden kunnen filteren op criteria zoals leeftijd, woonplaats, interesses, religie… Dit lijkt mij nogal oppervlakkig en weinig doorgrond. Met persoonlijke en intuïtieve matchmaking zie je verder en ga je op ontdekking naar de interessante kwaliteiten die niet in deze hokjes passen. Denk bijvoorbeeld aan ambitie, temperament, normen en waarden, balans tussen IQ en EQ, mensen die houden van diepgaande gesprekken, het persoonlijke ‘Zijn’….In de praktijk zijn dit kwaliteiten en eigenschappen die belangrijk zijn bij het bepalen van echte compatibiliteit. Een relatiebemiddelaar/matchmaker kan deze kwaliteiten veel beter aan die van jou matchen dan jezelf kunt aan de hand van de zoekfuncties die je op datingsites en apps kunt gebruiken. De keuze van een partner zal vooral bepaald worden door het inhoudelijke en niet enkel en alleen gebaseerd op zijn/haar uiterlijke kenmerken. Een relatiebemiddelaar kan de zaken vaak juister inschatten dan jijzelf.

Relatiebureau’s hebben grotere slaagkans
Waar bijna alle datingsites zichzelf de hemel in prijzen op basis van de ledenaantallen en aantallen matches gaat het bij de relatiebureaus niet om de kwantiteit maar kwaliteit. Wat heb je immers aan een match alshet niet tot een date komt? De combinatie van serieuze singles, het koppelen door de relatiebemiddelaar en de persoonlijke opvolging bij het daten zorgen ervoor dat een gemiddeld relatiebureau een veel hoger slagingspercentage heeft dan een datingsite.

De voordelen van relatiebemiddeling

Je komt terecht bij professionals die ervaring hebben in het vinden van de ‘perfecte match’. Een relatiebemiddelaar met de nodige expertise weet waarop ze best letten en geven je ook heel wat praktische liefdestips en advies. Gezien de bemiddelaar met iedere kandidaat reeds persoonlijk contact heeft gehad, is dit ook een geruststelling voor de klanten dat ze op een relatief veilige manier nieuwe mensen leren kennen.
Discretie is gegarandeerd. Niemand, behalve je date, hoeft te weten dat je aan het daten bent.

Relatiebemiddeling is een comfortabele manier om aan ‘slow dating’ te doen. Er wordt tijd voor je gemaakt voor een kennismakend gesprek, daarna gaat het relatiebureau op zoek naar geschikte profielen en dan pas krijg je een voorstel voor een blind date.
Stel je geluk niet langer uit, je bent het waard om de liefde van je leven te ontmoeten.

Warme groet,

Kathleen