Geef de liefde niet op, geef het een kans!

Geef de liefde niet op, geef het een kans!

Toevallige ontmoetingen gebeuren zo goed of dagelijks. Verliefdheid is iets waar je zelf niets voor hoeft te doen, liefde daarentegen vraagt voortdurende inspanningen, geef het een kans!

De aantrekking tussen twee individuen ontstaat door een soort magische verbintenis die we vertalen in de ‘klik’ de ‘chemie’ tussen twee personen. Twee harten en geesten raken elkaar aan en voelen synchroniciteit. Twee vreemden die op het juiste moment op de juiste plaats zijn en die zich tot elkaar aangetrokken voelen. Vaak hoor ik: “Bij de liefde moet het toch vanzelf gaan? Met wat geduld kom je de ware toch vanzelf tegen? In de praktijk blijkt het er toch anders aan toe te gaan. Bij sommigen gaat het in de liefde als vanzelf en anderen wachten al wel 30 jaar op een partner bij wie de vonk overslaat. Hebben die laatsten dan gewoon pech? Ik vermoed van niet. Er is meer aan de hand. Bepaalde aspecten in de liefde zijn gelukkig wel degelijk maakbaar. Verliefdheid kun je niet afdwingen, maar wel bespoedigen. Niemand kan je dwingen elkaar leuk te vinden, of sterker nog, verliefd op elkaar te worden. Dagelijks zien we dat je de liefde wel degelijk een handje kunt helpen.

Het fundament van een gezonde en gelukkige relatie is in de eerste plaats tevreden zijn met jezelf en leren van jezelf te houden zodat je anderen niet hoeft te smeken om hun genegenheid en vervolgens voortdurend de verkeerde partner kiest. Geluk komt van binnenuit en niet vanuit een gevoel van onbehagen. Zoek het niet bij een ander want gegarandeerd loopt dit fout. De ‘ware’, je soulmate komt pas als jij in staat bent de juiste dingen te doen! Ga er niet vanuit: “Als ik een relatie heb, DAN zijn al mijn problemen opgelost, DAN is mijn leven perfect.” Je kunt beter beslissen om vanaf nu niet meer dezelfde fouten te maken en jezelf niet langer te laten leiden door idealen of verwachtingen die uiteindelijk als een kaartenhuis ineenstorten.

Om een onverwoestbare relatie te krijgen, is het noodzakelijk om eerst een leven voor jezelf te creëren waarin je geen partner nodig hebt. Je kan pas gezond met iemand daten wanneer je het gevoel hebt gelukkig te zijn zonder partner. Op dat moment ga je er veel aantrekkelijker en stralender uitzien. Je zal in staat zijn om “ECHT’ voor iemand te kiezen die jou gelukkiger zal maken. Laat het een uitdaging zijn voor je partner anders is de kans ontzettend groot dat hij/zij afknapt. Jezelf aan iemand vastklampen is geen liefde en afhankelijk zijn van iemand des te min. Op die manier geef je ook alle macht uit handen. Liefde is vrij en zou je in staat moeten stellen om persoonlijk te groeien.

Vaak merk ik dat mensen niet kunnen inschatten hoe ze zelf overkomen bij het andere geslacht. Het is belangrijk om voldoende inzicht te krijgen. Maak het verschil door kritisch naar jezelf te kijken en werk aan jezelf om het verschil te maken. Durf jezelf in vraag te stellen: Wat is jouw marktwaarde op de relatiemarkt? Wat heb je zelf te bieden? Ben je zelf leuk? Kan je goed communiceren? Hoe ga je om met een probleem die zich aandient? Stel je de juiste vragen? Ga je wel iets dieper gaan graven op gevoelsniveau? Door jezelf in vraag te stellen kom je vaak tot het besef dat je iets bij jezelf dient te veranderen en waarmee je best aan de slag gaat. Bij zelfonderzoek merk je wat er eventueel beter kan, of anders.

Een goeie start! Blijf niet bij de pakken zitten, zorg dat je leuke mensen ontmoet, wees liefdevol voor jezelf en de ander, bekijk alternatieven om nieuwe singles te ontmoeten. Ga op singleweekend, dit kan een mooi startmoment zijn om de liefde een handje te helpen, volg een cursus die bij jou past, ga eens stappen in een andere stad, kies er een sport bij, ga op date of contacteer een persoonlijke matchmaker…

Graag deel ik hierbij een mooi interview die spontaan tot leven kwam. Isabel werd eind 2017 ten huwelijk gevraagd door Mark, beiden klanten van Relatiekantoor Soulmate. Isabel was zo enthousiast en kwam met haar verhaal bij Barbara die intussen ook klant is geworden. Twee positieve dames die nog geloof hebben in de liefde. Barbara contacteerde me met de vraag een interview te mogen afnemen over het verhaal met Isabel en haar partner. Zo ontstond het mooie, waargebeurde verhaal. Ik laat jullie graag mee genieten.

Interview 1. Hoe kwam je erbij Relatiekantoor Soulmate te contacteren?

Ik ben 47 jaar en vier jaar gescheiden. Door mijn drukke werkomstandigheden vond ik niet de juiste weg om iemand te ontmoeten. Het alleen-zijn viel mij echter zwaar en mijn ouders, kinderen en goede vrienden raadden mij aan om mijn levenopnieuw op de rails te zetten. Ik wenste een man die vrij was en zich wilde engageren in een stabiele relatie. Ik wilde geen dating met internet, te onpersoonlijk. Ik zocht via Google, en kwam bij Kathleen terecht. Ik mailde haar en ’s anderendaags belde ze mij op. Ze was zeer open, ook naar haar renumeratie.

2. Hoe ging dat verder in zijn werk?

Kathleen kwam bij mij op bezoek. Voor het intake-gesprek nam ze ruim de tijd. Het was een diepgaand gesprek zodat zij goed kon inschatten wie ik was en wat mijn verwachtingen waren. Ze stelde mijn profiel op die ze mij nadien voorlegde eventueel ter aanpassing.

3. Hoe verliep het dan verder?

Ik ontving per mail een profiel van de kandidaat-partner en vond het ok. - De man in kwestie ontving mijn profiel en GSM-nummer, zonder foto, noch exacte woonplaats. Enkel mijn voornaam. Kathleen hecht héél veel waarde aan het bewaren van de privacy. - Een afspraak werd gepland…. Bij de eerste twee ontmoetingen had ik niet direct een klik. Gelukkig had Kathleen mij gewaarschuwd! En ik werd “uitgedaagd” om de moed niet te verliezen.

De derde ontmoeting was raak…. alhoewel groot enthousiasme was er nog niet, noch van mij noch van mijn partner. Eerdere teleurstellingen maakten ons voorzichtig. We spraken verder af, deden leuke dingen samen en merkten dat we veel raakpunten hadden. Tot op vandaag groeit onze relatie naar een diepe innigheid. Mijn partner vroeg me recent ten huwelijk! Vroeger ontmoette men elkaar op een familiefeest, in een dancing. De tijden zijn veranderd. Via internet wordt de communicatie oppervlakkiger.

Als je een persoonlijke aanpak en professionaliteit wenst, dan is Kathleen DE aanrader!

Wenst u meer informatie of een afspraak? Neem nu contact op!