Hoe spendeer ik mijn tijd als single met de eindejaarsperiode

  • Gepost door: soulmate
  • Gepost in:
  • 13 December 2018

De Kerstperiode is een van de gezelligste periodes van het jaar, maar geldt dat ook voor jou? Onderzoek leert ons al jaren dat de meeste singles niet bepaald uitkijken naar de feestdagen. Sommigen zouden de feestdagen zelfs liefst gewoon overslaan, maar dat is eigenlijk nergens voor nodig.
Met deze praktische tips houd je de eindejaarsperiode fun en gezellig. Ook als single!

1.Nodig je vrienden uit

Misschien zijn er meer mensen in je vriendenkring alleen met kerst. Nodig een paar vrienden bij je thuis uit en laat je eens goed gaan.

2.Doe waar je zelf zin in hebt

Twee dagen voor jezelf hebben, is eigenlijk een luxe. Maak er gebruik van. Verwen jezelf met lekkere hapjes, een manicure, goede muziek, je favoriete tv-series, bezoekje aan een Kerstmarkt… Doe waar je zin in hebt

3.Ga iets leuks doen

Zijn de agenda's van je vrienden volgepland? Plan zelf iets leuks. Het theater is met kerst waarschijnlijk volgeboekt, maar misschien is er nog een losse plaats beschikbaar. Sommige sauna's zijn met kerst geopend.

4.Ga sporten

De sportschool is misschien gesloten tijdens de feestdagen, maar er zijn genoeg andere opties: train thuis, ga buiten wandelen of hardlopen of check of de kunstijsbaan geopend is.

5. Boek een reis, zon-of skivakantie

Als je het écht niet ziet zitten om de feestdagen met familie of bevriende koppeltjes door te brengen…. dan ga je toch gewoon op reis?

6. Bekijk een film die je al zo lang wou zien

Romantische kerstfilms zoals Love Actually en New Years Eve zijn een echte no-no. Ook Mariah Careys All I want for Christmas zet je best onmiddellijk af. Het is inderdaad een prachtig nummer, maar tegen die dosis romantiek is geen enkele happy single bestand!

7. Pak uitgestelde 'projecten' op

Maak eindelijk dat fotoboek van je reis afgelopen zomer, begin aan een uitgebreide schoonmaak, geef de muur in de slaapkamer een nieuwe kleur of begin je eigen website.

8. Ga aan het werk

Lang niet iedereen is vrij met kerst. Binnen sommige beroepsgroepen is het zelfs de drukste tijd van het jaar. En als zelfstandige kun je in sommige branches aan het werk wanneer je wilt. Heb je vrij, terwijl dat voor jou niet per se hoeft? Je kunt je inzetten als vrijwilliger bij een bejaardenhuis, een zorginstelling, daklozen…

9. Huil

Soms zit het allemaal niet zo mee. Liefdesverdriet, in rouw, je baan kwijt... Geef toe aan je emoties. Een potje huilen kan juist enorm opluchten. Het is niet dat alles perfect moet zijn omdat het kerst is.

Succes en van harte een fijne, warme en gezellige kerstperiode toegewenst!

Warme groet,
Kathleen